הליך חדלות פירעון – החוק החדש

לכל שאלה או בקשה בנושא הליך חדלות פירעון – החוק החדש התקשרו 072-3910778 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
שיתוף:

בשנים האחרונות חלה בישראל התפתחות משמעותית בדיני חדלות הפירעון. הליך פשיטת רגל הישן שונה עת חוקק חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, שנכנס לתוקף בספטמבר 2019. הליך זה מביא עמו שינוי גישה מרכזי, תוך מתן דגש על שיקום החייב שנקלע לחובות. 

החוק מציין 3 "מטרות על" אותן נועד להגשים, כאשר הבשורה המרכזית בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי היא מתן עדיפות ודגש עליונים לשיקום של החייב דווקא, על פני החזרת החוב לנושים – וכך קובע חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי את מדרג התכליות:

 (1)  להביא ככל האפשר לשיקומו הכלכלי של החייב;

 (2)  להשיא את שיעור החוב שייפרע לנושים;

 (3)  לקדם את שילובו מחדש של חייב שהוא יחיד במרקם החיים הכלכליים

שלבי הליך חדלות הפירעון

הגשת בקשה לחדלות פירעון: היחיד או הנושים יכולים לפתוח בהליכי חדלות פירעון. שלב זה כולל הערכה מפורטת של מצבו הכלכלי של היחיד ומינוי בעל תפקיד – הנאמן שיפקח על התהליך.

אם סכום החובות הוא נמוך מסכום של 150,000 ₪ אז ההליך עצמו מתנהל בלשכת ההוצאה לפועל בפני רשם ואם סכום החובות גבוה מסכום של 150,000 ₪ אז ההליך מתנהל בבית המשפט. 

שלב הביניים – בשלב זה היחיד מספק נתונים ומציג מסמכים בקשר למצבו הכלכלי, נכסיו והוצאותיו. היחיד משלם גם בתקופה זו צו תשלומים חודשי שנקבע בתחילתו של ההליך וכן מתקיימת שיחת בירור עם הנאמן.

בסיומו של שלב הביניים, מוגשת המלצת הנאמן לממונה על הליכי חדלות פירעון בקשר ליחיד בה מפורטת התוכנית המומלצת לתשלום עבור החובות ואשר בסיומה יהיה זכאי החייב לקבל את ההפטר המיוחל מהחובות. ההצעה מוגשת על ידי הממונה לבית המשפט אשר צריך לאשר אותה או לשנותה. 

יישום: לאחר אישור בית המשפט, התוכנית מיושמת בפיקוח של הנאמן, תוך הבטחת קיום התוכנית.

בסיומה של התקופה ובמידה ועמד החייב בתנאי התוכנית בכללותה – הוא יהיה פטור מחובותיו, ויוכל לפתוח בדרך חדשה.

הבדלים בין הליך חדלות פירעון לפשיטת רגל

ובכן, יש שני הבדלים מהותיים: 

בהליך פשיטת רגל הייתם צריכים להמתין כשנתיים עד לקביעת גובה התשלום שעליכם להחזיר מדי חודש לנושים בהליך חדלות פירעון, ההחלטה נקבעת תוך 12 חודשים בלבד!

תקופת החוב

הליך פשיטת רגל יכול להימשך שנים רבות! בהליך חדלות פירעון, בכפוף לאישור שופט או רשם צפוי לכם הפטר מוחלט כבר לאחר שנה ובמידה והתנהלתם כמו שצריך בהליך, לכל היותר בתקופה שלא תעלה על 4 וחצי שנים.

סמכות השיפוט

בהליך פשיטת רגל, הדיון נערך בבית המשפט המחוזי ללא תלות בגובה החוב שלכם. בהליך חדלות פירעון, חוב של מעל 150 אלף ₪ יידון בבית משפט השלום, ואם החוב נמוך יותר, הוא יתנהל ביעילות ובמהירות בלשכת ההוצאה לפועל.

לסיכום, חוק חדלות פירעון והשיקום הכלכלי בישראל מהווה התקדמות משמעותית בניהול חדלות הפירעון, תוך התמקדות בשיקום של החייב ושילובו מחדש בחברה בצורה המהירה והיעילה ביותר. ניהול הליך חדלות פירעון על ידי משרד עורכי דין בעל ניסיון בניהול הליכים אלו הוא קריטי על מנת להביא לטיפול והפטר מהחובות בצורה המקצועית והמהירה ביותר. משרדנו הוביל אלפי לקוחות אל עבר עתיד כלכלי חדש תוך ליווי וייצוג משפטי במקצועיות וביעילות מירבית. בין אם אתה עסק המתמודד עם קשיים כלכליים או אדם פרטי שנקלע לחובות, פנה אל משרדנו עוד היום ותבין שהדרך לעתיד חדש ללא חובות הוא קרוב יותר ממה שחשבת. 

מאמרים נוספים: