כיצד לפנות דייר שלא משלם שכירות

לכל שאלה או בקשה בנושא כיצד לפנות דייר שלא משלם שכירות התקשרו 072-3910778 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
שיתוף:

במדינת ישראל, כבעל בית, חשוב להבין את ההליכים האפשריים על מנת לפנות שוכר שלא משלם דמי שכירות ויוצר חובות כדי להבטיח הליך פינוי חלק וחוקי. מאמר זה מספק סקירה של השלבים הכרוכים בפינוי דייר שאינו משלם.

שלב 1: הודעה על ברירת מחדל

השלב הראשון בתהליך הפינוי הוא מתן מכתב לדייר על הפרת ההסכם בעקבות אי תשלום דמי שכירות או תשלומים אחרים ודרישה לפינוי הדירה. בהודעה זו נציין את גובה דמי השכירות שלא שולמו או תשלומים אחרים שלא שולמו ולתת לשוכר תקופה מסוימת לתשלום הסכום או דרישה לפנות את הדירה. יש למסור את ההודעה בכתב, באופן אישי, כדי לוודא שיש תיעוד של קבלת המכתב.

שלב 2: ניסיון לנהל משא ומתן

לפני שממשיכים בהליכים משפטיים, מומלץ לנסות לפתור את הבעיה באמצעות משא ומתן. צור קשר עם השוכר כדי להבין את מצבו ולבחון פתרונות אפשריים, כגון תוכנית תשלום או פינוי עצמאי. צעד זה לא רק מוכיח רצון טוב אלא עשוי גם להוביל לפתרון ללא צורך בתביעה משפטית.

שלב 3: הגשת תביעת פינוי

במידה והשוכר לא יענה או ישלם את דמי השכירות לפיגור בתוך התקופה שצוינה או יפנה את הדירה, השלב הבא הוא הגשת תביעת פינוי (תביעה לפינוי מושכר) לבית משפט השלום. 

התביעה תכלול את כל המידע הנדרש בצירוף המסמכים התומכים בטענות על אי תשלום שכר דירה של השוכר.

שלב 4: הליכים בבית המשפט

לאחר הגשת התביעה, ניהול ההליך בבית המשפט הוא מתקיים בצורה מהירה ויעילה ונגמר בתוך יום דיונים אחד שנקבע מראש. הן המשכיר והן השוכר יידרשו להגיע לדיון, שם יוכלו להציג את טענותיהם וראיותיהם. 

במידה והשוכר לא מגיב לתביעה בזמן שנקבע – בתוך 30 יום מיום קבלת כתב התביעה, זה יכול להאיץ משמעותית את תהליך הפינוי כאשר יינתן פסק דין בהיעדר הגנה.

שלב 5: החלטת בית המשפט

לאחר עיון בראיות ושמיעת שני הצדדים, ייתן בית המשפט החלטה. אם בית המשפט יפסוק לטובת המשכיר, הוא יוציא צו פינוי. בצו זה יפורט המועד בו על השוכר לפנות את הנכס.

שלב 6: אכיפת צו פינוי

במידה והשוכר לא יפנה את הנכס עד למועד הנקוב, יכול המשכיר לפתוח תיק פינוי בהוצאה לפועל  לאכיפת צו הפינוי. ללשכת ההוצאה לפועל יש סמכות להוציא פיזית את השוכר וחפציו מהנכס, בסיוע קבלנים המבצעים את הפינוי. 

שיקולים וטיפים למשכירים

  • שמרו על רישומים ברורים: תיעוד מפורט של כל התקשורת עם השוכר, קבלות על תשלום והודעות. מסמכים אלו יהוו ראיה מכרעת בבית המשפט.
  • ייצוג משפטי: חשוב והכרחי לשכור עורך דין המתמחה בהליכים אלו כדי להבטיח הליך מהיר ויעיל אשר יביא בסופו של יום לפינוי השוכר מהדירה בצורה המהירה ביותר וישמור על האינטרסים שלך כמשכיר.
  • סינון דיירים: יש ליישם הליכי מיון דיירים יסודיים לפני השכרת הנכס שלך כדי למזער את הסיכון לבעיות של אי תשלום בעתיד.

סיכום

פינוי דייר שאינו משלם בישראל הוא תהליך מובנה הדורש הקפדה על הליכים משפטיים ותיעוד. על ידי הבנה וביצוע השלבים המתוארים במדריך זה, משכירים יכולים לנהל ביעילות את תהליך הפינוי תוך הגנה על הזכויות והאינטרסים שלהם. 

מאמרים נוספים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *